Hayaller ve Rüyalar

Hepimiz günde yüzlerce kez hayal kuruyoruz ve rüyalar görüyoruz. Tabi hayal ile rüya çok ayrı bir şey gibi gözükebilir ama bazen bir yerlerde kesişebiliyorlar. Hiç tahmin etmediğiniz yerlerde rüyanızda hayallerinizi yaşıyor olabiliyorsunuz. Ya da rüyanızda hiç hayal bile edemediğiniz şeyleri de görebiliyor olabilirsiniz. Hayalleri kendimiz yönetiyoruz. Peki rüyalarımızı kim yönetiyor?

Rüya hakkında "Rüya, uykunun genel ve karakteristik özelliklerinden biri olup, uykunun hızlı göz hareketi (REM) adlı evreleriyle yakından ilişkili bulunan, görsel ve işitsel algı ve duygulardır." diye bir bilimsel açıklama yapılabilir wikipedia tarafında. Bilimsel olarak da aslında tam olarak anlaşılamayan rüya, gecelerimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Derler ki uykuda ruh ikiye ayrılır. Ruhun yarısı bedende kalır diğer yarısı dolaşır.  Ruhumuzun bu yarısı bizim hayallerimizi ve ya hayal edemediklerimizi yaşıyor diye bir şey çıkarabiliriz belkide. Ve de dolaşan ruhumuzun yaşadıklarının bir özetidir rüya diye bir şey de çıkarılabilir.Neyse bunlar lafta kala dursun. Biz asıl sorumuza gelelim. Rüyalarımızı kim yönetiyor? Biz mi yönetiyoruz yoksa Allah tarafından mı gösteriliyor yoksa gezen ruhumuzun gezip gördükleri mi yoksa yaşadığımız günün özeti mi? Bunlara tam olarak cevap veremiyoruz tabi ki.

Peki tam anlamıyla cevaplandıramadığımız rüyalar nasıl oluyor da bazen hayatımıza yön vermemize neden oluyor? Tam olarak ne olduğunu anlamıyoruz. Ama o anı gerçekten hissedebiliyoruz. Ve bazende çıkarımlarda bulabiliyoruz. Bu çıkarımlarda hayatımızın gidişatını yön verebiliyor. Her zaman değil tabi ki. Bir de işin kabus tarafı var. Kimsenin görmek istemeyeceği korkunçlu rüyalar. Bahsetmek bile istemiyorum.

Bilinçaltına atılan gün yüzüne çıkarmadığımız bazende sadece hayallerde yaşadığımız olaylarda rüyada karşımıza çıkabilir. Bilinçaltını kontrol edemiyoruz, evet. Ama aslında bir otokontrol söz konusu. Farkında olarak kontrol etmiyor olabiliriz ama yaşadığımız olaylar, içimize attıklarımız vs. bir şekilde bilinçaltı denen bu soğuk depoda saklanıyor işte. Ve onlar bazen öyle yerlerde karşımıza çıkabiliyor ki neye uğradığımızı ne olduğumuzu anlamıyoruz. Farkına da varamıyoruz.

Hayaller diyorduk. Çoğumuz gerçekleşmesini istediğimiz hayalleri kurarız. Yaşamak istemediğimiz, bize üzüntü verecek olayların hayalini kurmayız. Hangimiz sevdiği bir yakının ölmesini hayal eder ki? Allah korusun değil mi? Ama işte bu gibi kötü olayların çoğu gerçekleşme ihtimali olan şeyler. İşte bilinçaltı siz istemeseniz de bir şekilde bunları kurgular. Ve bunlarda bize kabus olarak geri döner.


İşte böyle bir gizdir rüya ve hayaller. Hep iyi şeyler hayal etsek de hayal ettiklerimizi yaşayamayız kimi zaman.  Ama yinede iyi şeylerin hayalini kurmaktan yılmayız. Ya da çok güzel bir rüya görmüşüzdür bir gece. Çok güzel hissederiz kalktığımızda. Ama berbat bir gün geçirebiliriz. Yani burada da güzel bir rüya görmüşüz diye bu hayatımızın ve günlerimizin iyi geçeceği anlamına gelmez. Bu örnekleri böyle çoğaltabiliriz. Ama yine de siz iyi şeyler hayal etmeye devam edin ya. Gününüz berbat geçse de her şey alt üst olmuş olsa da vazgeçmeyin. Her şeyin bir gün iyi olacağına inanın.


Sonuç olarak hayaller ve rüyalar böyle tatlı bir ilişki içindedirler. Bazende acı. Biz var oldukça belki bu sorulara yanıt veremeyeceğiz ama ne olursa olsun Allah ömür verdikçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu devran bir şekilde dönecek .Ya hayal ettiğimiz şekilde. Ya da hiç hayal bile edemediğimiz bir şekilde. Son olarak bol bol su için. Sevin. Çünkü her şeyin anahtarı su ve sevgi. Mutlulukla kalın ve hayatınızdan hiç sevgi eksik olmasın. Bu bir temenni. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi uykular tatlı rüyalar :)

Penulis : Emre ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Hayaller ve Rüyalar ini dipublish oleh Emre pada hari 20 Ocak 2014 Pazartesi. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Hayaller ve Rüyalar
 

0 yorum:

Yorum Gönder